VIDEO: Ik heb een vrouw helpen bevallen! (2 dagen op stage verloskunde als student geneeskunde)

VIDEO:

 

 

In april liep ik stage op de afdeling gynaecologie & verloskunde.
Deze stage werd verdeeld in 3 delen: 2 weken op verloskunde, 1 week op reproductieve geneeskunde en 1 week op gynaecologie.
Ik heb 2 dagen van mijn tijd op verloskunde gefilmd!

Een pauze nemen buiten het ziekenhuis in mijn typische verloskundige kleding. Ik draag altijd een masker in het ziekenhuis, zoals je kunt zien in mijn vlogs. Ik kan het afzetten als ik alleen ben in een kamer of als ik aan het eten ben, maar anders draag ik het altijd om mezelf en anderen veilig te houden. Toen de foto werd genomen, was er niemand in de buurt en soms maak ik graag foto’s waarop mijn gezicht te zien is. Wees gerust dat alle foto’s die ik zonder masker neem, alleen onder volledig veilige omstandigheden worden gedaan.

 

Verloskunde is eigenlijk alles wat met zwangerschappen en bevallingen te maken heeft.
Ik was een beetje sceptisch tegenover deze stage want ik had nog nooit een bevalling gezien of meegemaakt.
Van kindsaf aan heb ik vaak horrorverhalen gehoord over bevallingen en hoe pijnlijk dit niet is voor de vrouw.
Ik dacht dat dit tamelijk zwaar en confronterend zou zijn om dit allemaal te zien en mee te maken.
Door stage te lopen en zelf te kunnen meehelpen met een vaginale bevalling en keizersnedes, heeft dit mijn visies toch veranderd.

 

Assisteren met een keizersnede
Assisteren met een keizersnede (sorry voor het bloed!)

Ik vind het zo’n mooi beroep om een vrouw te kunnen helpen met (waarschijnlijk) het mooiste moment in haar leven: de geboorte van haar eigen kind.
(Ik wil de vader hierbij niet vergeten want dit is waarschijnlijk ook het mooiste moment in zijn leven maar je kan niet ontkennen dat de natuur zo in elkaar zit dat de vrouw het meeste werk hierbij moet doen… 😉 )

 

Assisteren met een vaginale bevalling.

 

Zie hoe ik de verloskunde stage heb beleefd in de volgende video.
(Vergeet niet om je te abonneren op mijn Youtube kanaal: http://www.youtube.com/kimdetolleanaere)
Je kan zien hoe ik mee assisteer in een keizersnede en een vaginale bevalling.
Alsook deel ik met jullie wat persoonlijkere zaken zoals het feit dat ik een beetje bang was om mee te helpen met een bevalling.
Niet alleen toon ik jullie de heel mooie momenten van verloskunde (zoals het kunnen bijwonen van één van de mooiste momenten in iemand zijn/haar leven) maar ook één van de moeilijkere aspecten van deze tak in de geneeskunde.
De tweede dag bijvoorbeeld heb ik de echo’s bijgewoond.
Elke zwangere vrouw moet sowieso 3 keer een uitgebreide echografie bijwonen om te kijken naar de foetus/embryo. (Bij elke afspraak bij de gynaecoloog wordt er altijd wel gekeken met de echo, maar bij deze afspraak veel uitgebreider)
Helaas kan het ook gebeuren dat de baby niet 100% gezond is, waardoor er eventueel een zwangerschapsafbreking moet gepland worden.
Ik heb dit ook bijgewoond en vond dit persoonlijk niet gemakkelijk.

 

Wat vond je van deze video?
Laat me weten wat je van de vlogs in het ziekenhuis vindt en wat je graag zou willen zien en/of wat nog zou verbeterd kunnen worden!
Ik sta ook open voor suggesties voor andere type video’s.

 

Veel liefs,

Kimmie

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.