Over Dr. Detollenaere en DC Esthetische Gids

Maak kennis met Dr. Kim Detollenaere:

Esthetisch arts, content creator en eigenaar van Doctor Contour Aesthetic Clinic & Guide

RIZIV-nummer: 1-08933-03-000

Dit is de ‘over mij’-sectie van het bloggedeelte van Doctor Contour. De beschrijving van Dr. Detollenaere hier zal enigszins verschillen van de beschrijving die je zult vinden op de website van Doctor Contour Clinic. Op de website van Doctor Contour Clinic vind je nog net iets meer gedetailleerde informatie over hoe Dr. Detollenaere is als esthetisch arts, over haar medische expertise en hoe ze je zal behandelen in haar kliniek. Als je een patiënt bent die geïnteresseerd is in een behandeling in haar kliniek, dan adviseer ik je om zeker deze beschrijving te lezen, aangezien de beschrijving hieronder zich meer richt op het content creator- en bloggedeelte van haar persoonlijkheid en minder op haar benadering en visie als esthetisch arts.

Dr. Kim Detollenaere - Esthetisch arts en eigenaar van Doctor Contour Aesthetic Clinic & Guide.

Inhoud

Vroege jaren en studie geneeskunde

dr-kim-detollenaere

Dr. Detollenaere was altijd al gepassioneerd door wetenschap en het menselijk lichaam, waardoor de keuze om geneeskunde te studeren voor de hand lag. Ze merkte echter al vrij snel dat de studie geneeskunde haar weinig ruimte bood om haar creativiteit te uiten. Als gevolg hiervan begon Dr. Detollenaere al vroeg in haar studie met het opstarten van haar eigen blog en socialemediakanalen, voortbouwend op een passie die al vanaf haar kindertijd aanwezig was, toen ze continu websites creëerde voor verschillende niches. Content creation zat dus al vroeg in haar bloed, nog voordat sociale media een rol speelden.

Daarnaast nam deze rebelse non-conformist deel aan verschillende mediaoptredens.

Voor haar blog en sociale media maakte ze content over mode en schoonheid, maar naarmate haar studie geneeskunde vorderde, produceerde ze ook een reeks content en video’s om het leven van een geneeskundestudent in beeld te brengen, in samenwerking met haar universiteit. Bovendien creëerde ze video’s en blogposts met tips om toekomstige geneeskundestudenten en artsen te helpen slagen in hun studies.

Ondanks al deze activiteiten is Dr. Detollenaere met hoge onderscheiding afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Brussel.

Ervaring en opleiding binnen esthetische geneeskunde en chirurgie

plastische-chirurgie-dr-detollenaere

Dr. Detollenaere had van jongs af aan al een enorme passie voor schoonheid. Vanwege deze passie en haar creatieve ziel lag het voor de hand dit te integreren in haar artsenloopbaan. Daarom heeft ze de laatste jaren van haar opleiding tot arts veel tijd doorgebracht op de afdeling plastische chirurgie, waarbij ze verschillende stages en congressen heeft bijgewoond, zowel in binnen- als buitenland (bijvoorbeeld in Dubai en Mexico).

Dr. Detollenaere esthetisch arts antwerpen

Uiteindelijk heeft Dr. Detollenaere ervoor gekozen om zich voornamelijk toe te leggen op niet-invasieve esthetische ingrepen, zoals injectables (spierontspanners BTX, fillers, skinboosters, biostimulatoren), draadjeslift, PRP, en meer. Zij heeft hiervoor talloze opleidingen en congressen gevolgd, zowel in binnen- als buitenland (zoals in Frankrijk, Nederland, Zwitserland en UK), en werd opgeleid door diverse topdermatologen, plastisch chirurgen, en esthetisch artsen.
Dr. Detollenaere is voornamelijk gespecialiseerd in het aanpakken van gezichtsveroudering, haarverlies, gezichtscontouring en lip fillers. 

Dr. Detollenaere esthetisch arts

Je kan het overzicht van alle bijgewoonde opleidingen en congressen hier vinden. 

De omvorming van haar oude blog naar 'Doctor Contour Esthetische Gids'

Aangezien de focus aanzienlijk verschoven was naar een interesse in esthetische geneeskunde en chirurgie, besloot Dr. Detollenaere om haar oude blog, die al jaren bestond, te transformeren naar een nieuw platform met een andere focus: Doctor Contour Esthetische Gids. Doctor Contour dient dus niet alleen als een medisch esthetische kliniek (Doctor Contour Clinic), maar ook als een online platform (Doctor Contour Esthetische Gids) dat informatie en advies biedt over verschillende cosmetische ingrepen, evenals andere medisch esthetisch gerelateerde content zoals huidverzorging, anti-aging, en meer.

Op deze manier combineert Dr. Detollenaere haar passie voor contentcreatie met haar andere passie: mensen helpen zich mooi te voelen met haar behandelingen en adviezen. 

Waarom een 'Esthetische Gids'?

Voor veel mensen is de wereld van medisch esthetische ingrepen nog onbekend terrein, wat helaas vaak leidt tot misinformatie. Denk bijvoorbeeld aan sensatieberichten in de traditionele media over beroemdheden met overdreven en onnatuurlijk ogende resultaten van plastische chirurgie. Dezelfde krantenartikelen trekken vaak ook verkeerde conclusies in hun koppen. Er is daadwerkelijk nog te weinig betrouwbare en correcte informatie online beschikbaar, en het is cruciaal dat mensen deze informatie ontvangen van een gekwalificeerd arts in plaats van iemand zonder specifieke opleiding op dit gebied.

Over het algemeen zijn er weinig adviesplatformen actief, zeker in de Benelux, waar Dr. Detollenaere als arts vandaan komt. Ze hoopt dat dit platform meer inzicht zal bieden in cosmetische ingrepen en hoe deze correct toegepast kunnen worden, waarop je als patiënt soms moet letten voordat je voor een ingreep kiest, tips om veroudering tegen te gaan, huidverzorging, zelfbeeld, en meer.

doctor-contour-esthetische gids

Daarnaast, als arts actief in de esthetische sector, houdt Dr. Detollenaere zich vaak bezig met het verkennen van schoonheidsidealen. Via haar content bevraagt ze soms deze idealen, aangezien ze niet gelooft in idealen die voornamelijk door vluchtige trends worden beïnvloed. Het is essentieel om geen ingrepen te ondergaan enkel omdat ze momenteel als mooi worden beschouwd. Je moet kiezen voor ingrepen die tijdloos mooi zullen zijn en specifiek passen bij jouw gezicht of lichaam. Met haar content wil ze mensen hiervan bewust maken, zodat ze altijd het beste resultaat zullen behalen.

Dr. Detollenaere esthetische gids

Dr. Detollenaere wil mensen ook leiden naar een beter zelfbeeld, niet alleen door cosmetische ingrepen, maar ook door bewustwording van diverse toxische invloeden, waaronder de enorme impact van sociale media met extreme filters en editing.

Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.