Mijn Minimalistische Huidverzorgingsroutine: Avond en Ochtend

Het verkrijgen van een gezonde en jeugdige huid hoeft niet te betekenen dat je een 10 of 20-stappen huidverzorgingsroutine moet volgen. Sterker nog, een minimalistische aanpak met alleen essentiële huidverzorgingsproducten kan net zo effectief zijn. In deze post zal ik je door mijn dag- en avond huidverzorgingsroutine leiden en onderweg tips en trucs delen.

VIDEO: (Engels gesproken)


 

Avond Huidverzorgingsroutine:

1.Dubbele reiniging

Bij het dragen van make-up is het belangrijk om dubbele reiniging te doen om ervoor te zorgen dat je huid grondig schoon is en vrij van vuil, olie en make-upresten. Begin met het gebruiken van micellair water of een olie-gebaseerde reiniger om alle sporen van make-up, inclusief waterproof mascara en eyeliner, van je huid te verwijderen. Gebruik vervolgens een hydraterende reiniger om je huid diep te reinigen en alle resterende onzuiverheden te verwijderen.

2. Breng retinol crème aan

Retinol is een krachtig ingrediënt dat helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en donkere vlekken en de productie van collageen stimuleert. Breng een hoeveelheid ter grootte van een erwt van retinol aan op je gezicht, vermijd het gebied rond de ogen en alle gebieden met gevoelige en geïrriteerde huid. Begin met het gebruik van retinol één of twee keer per week en verhoog geleidelijk de frequentie naarmate je huid er meer aan gewend raakt.

3. Hydrateer

dagcrème

Breng een moisturizer aan om je huid te hydrateren en uitdroging te voorkomen terwijl je slaapt. Gebruik een kleine hoeveelheid nachtcrème en verwarm deze tussen je vingers. Zorg ervoor dat je je hele gezicht, inclusief je nek, bedekt.

4. Oogcrème (optioneel):

Gebruik een aparte oogcrème als je je zorgen maakt over problemen zoals zwelling, donkere kringen, fijne lijntjes of rimpels rond de ogen. Neem een kleine hoeveelheid oogcrème en dep het voorzichtig rond het orbitale bot, dat is het bot dat je oog omringt.

Ochtend Huidverzorgingsroutine:

1. Reiniging

‘s Ochtends, reinig je gezicht met water of een milde reiniger om eventuele overtollige oliën of vuil die ‘s nachts zijn opgehoopt, te verwijderen.

2. Breng vitamine C serum aan

Vitamine C is een krachtige antioxidant die je huid beschermt tegen omgevingsstressoren en je teint verheldert. Breng een paar druppels vitamine C serum aan op je gezicht en nek, vermijd het gebied rond de ogen.
3. Hydrateren

Breng een moisturizer aan om je huid te hydrateren en uitdroging gedurende de dag te voorkomen. Gebruik opwaartse en uitgaande bewegingen om de moisturizer in je huid te masseren, beginnend in het midden van je gezicht en werkend naar buiten. Vergeet niet om een moisturizer te kiezen die geschikt is voor jouw huidtype en zorgen.4. Breng SPF-crème aan:

SPF crème

Bescherm je huid tegen schadelijke UV-stralen die vroegtijdige veroudering en huidkanker kunnen veroorzaken door elke dag SPF-crème aan te brengen. Gebruik een voldoende hoeveelheid SPF-crème en breng het aan op je gezicht, nek en borstgebied. Vergeet niet om de SPF-crème elke 2 uur gedurende de dag opnieuw aan te brengen.

Dus dat is mijn dag- en avondhuidverzorgingsroutine!
Houd er rekening mee dat hoewel deze producten goed werken voor mij, ieders huid anders is en wat voor mij werkt, mogelijk niet voor jou werkt.
Het is belangrijk om naar je huid te luisteren en je routine dienovereenkomstig aan te passen.
Als je specifieke huidproblemen of -aandoeningen hebt, is het altijd een goed idee om een dermatoloog te raadplegen voor professioneel advies dat is afgestemd op jouw individuele behoeften. Onthoud dat huidverzorging geen oplossing is die voor iedereen werkt, dus zorg ervoor dat je je routine personaliseert en de producten gebruikt die het beste bij je passen.

Veel liefs,

Dr. Kim Detollenaere

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.