Klassieke Lippen vs Russian Lips: Deskundig Advies over het Kiezen van Jouw Lipfiller Techniek

Als cosmetisch arts met gespecialiseerde training in lipfillers, ben ik enthousiast om mijn kennis te delen met mensen die lipfillers overwegen. Een van de meest gestelde vragen die ik tegenkom, is: “Moet ik voor Klassieke Lippen of Russian Lips gaan?” Beide technieken zijn op zichzelf fantastisch, maar ze leveren verschillende resultaten op en kunnen beter bij verschillende mensen passen. In deze post zal ik de verschillen tussen deze twee populaire lipfiller-technieken uitleggen om je te helpen bij jouw keuze.
Indien je een consultatie en/of behandeling voor lip fillers overweegt, kan je een afspraak maken via deze link.

Klassieke Lippen

Omschrijving:

Klassieke Lippen zijn ontworpen om een hartvormige lip te creëren die onweerstaanbaar vol is. Deze techniek legt de nadruk op een volle cupidoboog die zachtjes naar de randen toe versmalt, waarbij zowel de boven- als onderlip een volumineuze vorm behoudt. Van de zijkant gezien bieden Klassieke Lippen een aangename projectie, waardoor de lippen er vol en gehydrateerd uitzien.

De Look

  • Vol en weelderig
  • Geaccentueerde maar zachte cupidoboog
  • Aanzienlijke projectie vanaf de zijkant

Best Geschikt Voor:

Mensen met een sterk zijaanzicht, met opvallende projectie van de neus en kin. Klassieke Lippen helpen deze kenmerken te harmoniseren door proportionele projectie aan de lippen toe te voegen.

Russian Lips

Omschrijving:

Russian Lips bestaan uit een reeks technieken die zich richten op het verhogen van de verticale hoogte van de lip, terwijl ook de cupidoboog wordt geaccentueerd. Deze aanpak tilt het roze van de bovenlip op, waardoor het filtrum (het gedeelte tussen de neus en de bovenlip) visueel wordt verkort, terwijl de onderlip lager valt en een diepere ‘V’-vorm richting de kin creëert. Deze techniek geeft een duidelijke definitie aan de cupidoboog, waardoor het meer opvalt dan bij traditionele methoden. Vanaf de zijkant gezien hebben Russische Lippen de neiging om een platter uiterlijk te vertonen, wat een ‘Bratz pop’ effect oproept.

De Russian lipfiller techniek haalt enige inspiratie uit de iconische look van Bratz poppen, met als doel een meer gelift en gedefinieerd lipprofiel te creëren.

De Look:

  • Verhoogde hoogte van de bovenlip
  • Een meer gedefinieerde, diepere ‘V’-curve aan de onderlip
  • Opvallende en geaccentueerde cupidoboog.
  • Platter uiterlijk vanaf de zijkant, minimaliseert voorwaartse projectie

Best Geschikt Voor:

Mensen met fijne gelaatstrekken of een langer filtrum (deel tussen neus en bovenlip). Deze techniek is ideaal wanneer overmatige lipprojectie in strijd zou zijn met de natuurlijke balans van het gezicht. Het is vaak het meest effectief op maagdelijke of minimaal gevulde lippen.

Wat te Verwachten

Hoewel veel patiënten de klassieke methode als comfortabel ervaren, wordt gemeld dat de Russian techniek doorgaans wat pijnlijker kan zijn. Daarnaast is er bij de Russian methode een grotere kans op aanzienlijke blauwe plekken en zwellingen. Over het algemeen is bekend dat beide technieken binnen twee weken volledig settelen en een vergelijkbare levensduur hebben.

Deskundig Advies

Als iemand die onlangs een reis als esthetische arts is begonnen, met geavanceerde training gericht op lippen, moedig ik toekomstige patiënten aan om hun gezichtskenmerken, gewenste uiterlijk te overwegen en te overleggen met een gekwalificeerde arts, die hen kan begeleiden op basis van hun unieke anatomie en esthetische doelen. Een gekwalificeerde arts zoals ik, misschien! ?

Disclaimer: Deze blogpost is bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde arts voordat je beslissingen neemt over medische behandelingen.

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.