Volg mijn week op stage plastische chirurgie + Wat is plastische chirurgie nu eigenlijk?

VIDEO:

 

Vandaag deel ik mijn meest favoriete video die ik tot nu toe heb gemaakt!
Misschien is de reden hiervoor het feit dat het een vlog is van mijn stage op plastische chirurgie aan het UZ Brussel.
Dit is de stage die ik tot nu toe het leukste vond.
Wanneer ik mensen vertel dat ik de medische tak van plastische chirurgie interessant vind, zijn er vaak mensen die oftewel heel positief reageren oftewel heel negatief.
De negatieve reacties komen vaak voort uit een associatie met het stereotiepe beeld dat de media altijd weergeeft indien het gaat om plastische chirurgie.
Natuurlijk is een groot deel van plastische chirurgie esthetische chirurgie -wat ik bovendien ook enorm interessant vind- maar zelfs esthetische chirurgie heeft vaak heel natuurlijke resultaten en heeft vaak niet het overdreven fake resultaat waar mensen direct aan denken.

 

 

 

Ik vind ook helemaal niet dat het een oppervlakkige tak is van de geneeskunde.
Ik ben ervan overtuigd dat als je iets verandert aan je uiterlijk dat je enorm stoort, dat je je dan soms zoveel beter in je vel kan voelen!
Naast cosmetische chirurgie omvat plastische chirurgie ook reconstructieve operaties zoals bijvoorbeeld borstreconstructies, reconstructie na huidkanker, brandwonden,…

 

 

Ik stond één maand op de afdeling plastische en reconstructieve chirurgie aan het UZ Brussel in juni waar professor Hamdi afdelingshoofd is.
Je kan de video onderaan bekijken om te zien hoe een dag op plastische chirurgie er voor mij uitziet.
Daarnaast wou ik jullie ook gewoon tonen dat plastische chirurgie heel veel facetten heeft en dus niet enkel de éénzijdige kant bevat dan het stereotypebeeld.

 

 

Ja inderdaad, ik zeg eerste video aangezien ik van plan ben om meer video’s te maken gerelateerd aan plastische chirurgie.
Ik ben momenteel bezig aan een minidocu over medisch toerisme (ik heb de patiënte in deze video gefilmd voor meer dan een halfuur).
Stay tuned for that!

 

Veel liefs,

Kimmie

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.