VIDEO’S: IVF, Vruchtbaarheidsonderzoek en Invriezen van Eicellen: Leer Meer Over Fertiliteit en Gynaecologie Tijdens Mijn Stage!

BEKIJK VIDEO DEEL 1: Eicel pick-up, vruchtbaarheidsonderzoeken

 

 

De mensen die me dagelijks volgen op mijn Instagram zullen misschien gezien hebben dat ik in april stage heb gelopen op de afdeling reproductieve geneeskunde te Jette.

Wat betekent dit?

Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (de vruchtbaarheidskliniek van UZ Brussel, het universitair ziekenhuis van VUB) is gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbehandelingen (ART).*
Ze hebben een internationale reputatie als pioniers in de ontwikkeling van ART-technieken en hun toepassing.
Sinds de oprichting van het CRG in 1983 zijn meer dan 23.000 baby’s geboren na vruchtbaarheidsbehandeling van de ouders.

*Wat is ART? ART staat voor Assisted Reproductive Treatment. Dit is de algemene term voor de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen: kunstmatige inseminatie, IVF, IVF-ICSI, IVM, enz.

  • – Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG Jette)

Samengevat betekent dit dat het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde in Jette (ook gekend als het CRG) onder leiding van professor Dr. Herman Tournaye mensen helpt zwanger te worden met vruchtbaarheidsproblemen!

Iedereen heeft wel eens gehoord van de carrièrevrouw dat het nu te druk heeft om zwanger te worden en daarom alvast haar eicellen laat invriezen om op een later moment zwanger te worden.
We weten allemaal dat de kwaliteit van eicellen vermindert met de tijd, daarom is het dus een wijze beslissing om je eicellen op tijd te laten invriezen.

 

BEKIJK DEEL 2: IVF labo, interview met ‘Topdokter’ prof. Dr. Herman Tournaye

Daarnaast is onvruchtbaarheid een groeiend probleem in deze wereld.
Er zijn heel veel theorieën voor de reden waarom onvruchtbaarheid meer voorkomt (zoals bv. omgevingsfactoren, hoger gemiddeld BMI, hoog alcohol-en druggebruik,…), maar juist daarom zijn centra zoals deze in Jette zo belangrijk.
Het zou geen taboe meer mogen zijn om te worstelen met vruchtbaarheidsproblemen en indien het iets te lang duurt om zwanger te worden, is het een verstandig idee om te gaan naar het centrum voor reproductieve geneeskunde.
Technologieën worden alsmaar beter en beter en er zijn tegenwoordig zoveel manieren om vruchtbaarheidsproblemen te behandelen!

PANIKEER NIET WANNEER JIJ OF JE PARTNER NIET ZWANGER KAN WORDEN, PROFESSIONALS ZULLEN EEN OPLOSSING VOOR JE VINDEN.

 

 

VIDEO DEEL 3: Stage gynaecologie

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.