Veilig en mooi: Hoe je de beste resultaten kunt behalen met fillers zonder het risico op blindheid of huidnecrose.

Bekijk de video:

 

 

Hoe sociale media het gezicht van schoonheid verandert: de toenemende populariteit van fillers en botox onder jonge vrouwen.

 

In het tijdperk van sociale media worden schoonheidsidealen sterk benadrukt en het gebruik van esthetische ingrepen zoals fillers en botox is steeds populairder geworden onder jonge vrouwen over de hele wereld. Veel mensen realiseren zich echter niet dat deze behandelingen medische ingrepen zijn en ernstige risico’s met zich meebrengen.

Vroeger werden fillers en botox alleen geassocieerd met beroemdheden die zich deze behandelingen konden veroorloven. Maar met de opkomst van de influencer-cultuur en toenemende betaalbaarheid zijn deze behandelingen nu toegankelijk voor meer mensen. Helaas heeft de groeiende acceptatie en populariteit van fillers ertoe geleid dat ze worden beschouwd als slechts een of andere schoonheidsaccessoire, net als een spraytan of het verven van je haar. Deze banalisering van medische ingrepen is gevaarlijk, aangezien fillers niet zonder risico zijn.

Kylie Jenner en andere influencers en beroemdheden hebben het “Instagram-gezicht” populair gemaakt, een zeer gestileerde en bewerkte look die wordt gekenmerkt door volle lippen, scherpe jukbeenderen en een kleine neus. Het gebruik van lipfillers door Jenner zelf wordt toegeschreven aan het starten van een trend voor vollere lippen, waarbij veel jonge vrouwen vergelijkbare behandelingen zoeken om dezelfde look te bereiken.

 

 

 

Wat je moet weten over fillers: Een overzicht van de procedure en het gebruik ervan.

 

Fillers zijn producten die bedoeld zijn om onder het huidoppervlak te worden ingespoten om volume en volheid toe te voegen. De meeste fillers bevatten een natuurlijk product genaamd hyaluronzuur en zijn tijdelijk. Ze kunnen worden gebruikt om matige tot ernstige gezichtsrimpels en huidplooien te corrigeren, evenals voor neuscorrectie en het vergroten van de volheid van lippen, wangen, kin, onder-oog holtes, kaaklijn en de achterkant van de hand.

 

 

 

De donkere kant van Fillers: Hoe Vasculaire Occlusie Huidnecrose en Onomkeerbare Blindheid kan Veroorzaken.

Hoewel sommige bijwerkingen van fillers, zoals blauwe plekken, zwelling, pijn, roodheid, jeuk of stijfheid, veelvoorkomend en zelflimiterend zijn, zijn er ook ernstige complicaties die kunnen optreden.

Een van de meest ernstige complicaties is vasculaire occlusie, die kan optreden wanneer filler per ongeluk in een bloedvat wordt geïnjecteerd. Dit kan de bloedtoevoer naar het door de bloedvat geleverde weefsel blokkeren, wat leidt tot huidnecrose, waardoor de huid sterft, zwart wordt, blaren vormt en afstoot, met achterlating van een wond. Nog erger is dat vasculaire occlusie soms onmiddellijke, onomkeerbare blindheid kan veroorzaken als de fillers zich achterwaarts verplaatsen in de bloedbaan van bloedvaten die belangrijk zijn voor het oog en de bloedstroom blokkeren. Er zijn al 200 gevallen van blindheid gemeld als gevolg van fillers.

Het is essentieel om te begrijpen dat medische procedures nooit risicovrij zijn. De populariteit van fillers mag niet leiden tot bagatellisering ervan, aangezien de risico’s die eraan verbonden zijn rampzalig kunnen zijn.

Als je fillers overweegt, is het belangrijk om naar een ervaren arts te gaan.
Ga nooit naar iemand zonder medisch diploma, aangezien dit het risico op complicaties sterk verhoogt. Een arts heeft voldoende opleiding gehad in anatomie van het gezicht om fillers veilig toe te dienen. 

 

Het injecteren van filler in dit bloedvat kan vasculaire occlusie veroorzaken, wat kan leiden tot weefselschade, huidnecrose en in ernstige gevallen blindheid. Afbeelding uit ‘Visual Loss Secondary to Cosmetic Filler Injection’ van Dr. Lee Walker, Dr. Martyn King et al.

 

 

 

Het omkeren van vasculaire occlusie veroorzaakt door filler injectie: De rol van hyaluronidase.

 

In gevallen waarin vasculaire occlusie optreedt als gevolg van filler injectie, kan hyaluronidase worden gebruikt om de filler op te lossen en de bloedstroom naar het aangetaste gebied te herstellen. Door de hyaluronzuurmoleculen af te breken die de filler vormen, kan hyaluronidase helpen om snel de effecten van de filler om te keren en mogelijk weefselschade of necrose te voorkomen. Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van hyaluronidase in gevallen van vasculaire occlusie tijdig en onder toezicht van een getrainde medische professional moet worden gedaan, omdat snelle behandeling van cruciaal belang kan zijn om ernstige complicaties te voorkomen.

 

Hyaluronidase werkt door het afbreken van de hyaluronzuurmoleculen in dermale fillers tot kleinere fragmenten, die vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam kunnen worden opgenomen en geëlimineerd.

 

 

De toekomst van veilige fillers: Hoe ARtery3D de injectieprocedure revolutioneert.

Een manier om het risico op complicaties verder te verminderen, is door gebruik te maken van de ARtery3D-software, bedacht door plastisch chirurg Dr. Benoit Hendrickx, die de individuele arteriële gezichtsanatomie van een patiënt visualiseert via Augmented Reality (AR). Nadat je je gezicht in de app hebt geregistreerd en een MRI-scan van je gezicht hebt gekregen, kan de ARtery3D-software alle zichtbare gezichtsarteriën identificeren en deze omzetten in een 3D-beeld. Wanneer je injector de camera op je gezicht richt, kunnen ze alle bloedvaten op je gezicht zien en waar ze lopen, zodat ze deze bloedvaten kunnen markeren en vermijden om fillers erin te injecteren.

Dit maakt de kans op vasculaire occlusie en andere ernstige complicaties zeer klein.

 

 

Wanneer je arts de camera op je gezicht richt, kan hij/zij alle bloedvaten op je gezicht zien en waar ze lopen, zodat hij/zij deze bloedvaten kan markeren en vermijden om fillers erin te injecteren.

 

Conclusie

Samengevat lijken fillers misschien een eenvoudige schoonheidsaccessoire, maar het zijn medische procedures die risico’s met zich meebrengen. De beste manier om het risico op complicaties te minimaliseren, is door naar een ervaren arts te gaan. Bovendien kan het gebruik van Artery3D de kans op ernstige complicaties verder verminderen. Als je besluit om fillers te nemen, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de symptomen van vasculaire occlusie en onmiddellijk contact op te nemen met je arts als je ze ervaart. Onthoud dat veiligheid altijd de hoogste prioriteit moet hebben als het gaat om esthetische ingrepen.

 

 

VIDEO:

https://youtu.be/XMwbtl_7yw0

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.