Nagelverzorging 101: Tips en trucs voor gezonde nagels

VIDEO:

Als dokter kan ik aan de hand van de nagels van mijn patiënten verschillende aanwijzingen krijgen over hun algemene gezondheid. Dit toont aan hoe nauw verbonden de gezondheid van je nagels is met je algemene welzijn.

Naast dat, zijn sterke en mooie nagels ook belangrijk voor een zelfverzekerde en goede uitstraling. Vandaag deel ik een paar tips die ervoor zorgen dat je betere en sterkere nagels hebt zonder dat het te veel tijd in beslag neemt.

1) Gezondheid en hygiëne

Ten eerste moeten je nagels altijd netjes en verzorgd zijn. Dit is niet alleen voor cosmetische doeleinden, maar ook om je te beschermen tegen ziekte en infecties.

Het eten of aanraken van je gezicht met ongewassen handen kan op meer dan één manier schadelijk zijn voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je tijdens het wassen van je handen extra aandacht besteedt aan je nagels. Als je aan het werk bent en geen toegang hebt tot zeep en water, houd dan een handdesinfecterend middel bij de hand.

2) Hydrateren

Je nagels hebben hydratatie nodig, net als je huid. Het wassen van je handen kan de buitenste laag uitdrogen en je nagels zwak maken.

Daarom is het de moeite waard om te investeren in een goede nagelcrème of lotion. Op de lange termijn voorkomt dit ook doffe of broze nagels en nagelbreuk. En als je van nagellak houdt, kun je gemakkelijker experimenteren met verschillende nagelkunsten. Ik hou persoonlijk van nagelriemcrèmes, omdat ze de huid rondom je nagels glanzend en soepel maken, zodat het door je nagelkunst heen schijnt.

3) Voedingsgewoonten

Je nagels hebben voedingsstoffen (zoals zink en omega-3) nodig om te groeien. Het is belangrijk om te weten welke voedingsstoffen je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt.Als je de voedingsvereisten niet kunt halen uit je dieet, praat dan met je arts. Hij/zij kan supplementen aanbevelen om je nagels in goede conditie te houden.

4) Zorg voor/na het zwemmen

Blootstelling aan chloor kan leiden tot nagelschade. Voordat je het zwembad ingaat, breng je een nagelriemolie aan om de effecten te minimaliseren. Op dezelfde manier moet je na het zwemmen je nagels hydrateren. Een paar extra minuten zorg zullen je in de toekomst veel extra stress besparen.

5) Houd je nagels droog

Frequent wassen kan nodig zijn voor de hygiëne, maar het heeft ook gevolgen voor de nagels. Zorg er dus altijd voor dat je je nagels goed afdroogt nadat je je handen hebt gewassen. Anders worden je nagels zwak en breken ze gemakkelijk.Dit geldt ook voor activiteiten zoals het wassen van kleren of afwassen. Ik raad aan om handschoenen te dragen tijdens deze klusjes om je nagels te beschermen.

6) Regelmatige verzorging

Houd je nagels kort om breken en beschadiging te minimaliseren. Korte nagels zijn ook gemakkelijker schoon en goed verzorgd te houden.

7) Algemene zorg

Het is overbodig om te zeggen dat het uitoefenen van druk op je nagels nooit goed eindigt. Probeer maar eens een hardnekkig deksel van een blik open te krijgen om te begrijpen wat ik bedoel. Gebruik je nagels dus nooit om blikken, potten en plakkerige spullen van oppervlakken te openen.

8) Duw je nagelriemen niet terug

Nagelriemen beschermen je nagels en als ze worden teruggeduwd of verwijderd, kan dit je nagel beschadigen.

9) Wees voorzichtig

Ten slotte, onthoud dat je nagels delicaat zijn. Wees niet te hard tijdens het verwijderen van nagellak of bij het masseren van je handen en nagels.Als je huid rond de nagels beschadigd is, probeer het dan niet verder af te pellen. Gebruik in plaats daarvan zalven of hydraterende crèmes om je nagelhuid te voeden.

Ongeacht hoe goed je eruit ziet, als je nagels onverzorgd en onhygiënisch zijn, kan dit je algehele uitstraling bederven. Als je deze nagelverzorgingstips consequent volgt, zul je het verschil zien. Je broze en droge nagels kunnen mooi, gezond en glanzend worden.

Conclusie

Zoals je kunt zien, kunnen de meeste nagelverzorgingstips worden gecombineerd met gezonde levensstijlgewoonten. Gezond eten en nagelhygiëne waarborgen is de beste manier om sterke, glanzende nagels te hebben.`

Volg dus mijn tips om goed voor je nagels te zorgen, geniet van nagelkunst en laat ze aan je vrienden zien.

Veel liefs,

Dr. Kim Detollenaere

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.