10 Tips om beschadigd haar te herstellen en weelderige lokken te krijgen: Een uitgebreide gids.

VIDEO: (Engels gesproken)

Als je net als de meeste mensen bent, heb je waarschijnlijk op een bepaald moment in je leven last gehad van haarbreuk. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om beschadigd haar om te toveren tot weelderige lokken. In deze blogpost delen we 10 tips die je kunnen helpen om de gezondheid van je haar te herstellen.

Tip #1: Voeding en supplementen

De gezondheid van je haar is nauw verbonden met je dieet. Het eten van junkfood en niet genoeg water drinken ontnemen je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om er op zijn best uit te zien. Zorg daarom voor een voedzaam dieet en overweeg supplementen te nemen die speciaal zijn gemaakt voor de gezondheid van je haar, zoals vitamine B7 (biotine), vitamine C, vitamine D en zink.

Tip #2: Kammen & borstelen

Ruwe kamtechnieken kunnen overmatig haarverlies veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een kam met wijde tanden en begin bij de punten, werk zachtjes omhoog. Borstel je haar nooit als het nat is, omdat dit schade en breuk kan veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een microvezel handdoek om je haar te drogen, omdat de gladde textuur haarbeschadiging voorkomt en water beter absorbeert dan een katoenen handdoek.

Tip #3: Haarproducten

Het gebruik van het verkeerde haarproduct kan je haar beschadigen. Gebruik een milde shampoo, conditioneer na elke wasbeurt en vermijd zoveel mogelijk het gebruik van haarstylingproducten. Veel haarstylingproducten bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je haar en hoofdhuid, zoals sulfaten, parabenen en synthetische geurstoffen. Overmatig gebruik van deze producten kan leiden tot droogte, breuk en hoofdhuidirritatie. Er zijn echter veel haarstylingproducten verkrijgbaar die zijn geformuleerd met natuurlijke en voedende ingrediënten die je haar ten goede kunnen komen. Zoek naar producten die vrij zijn van harde chemicaliën en ingrediënten bevatten zoals natuurlijke oliën, plantenextracten en vitamines.

Tip #4: Schade door hitte en haarverf

Overmatige hitte kan je haar verzwakken en beschadigen, dus het is het beste om het gebruik van hitte styling tools zoals krultangen en stijltangen te vermijden. Als je ze toch moet gebruiken, gebruik ze dan spaarzaam en breng altijd eerst een hittebeschermer aan. Het verven van je haar, zelfs met “verzorgende” versies, wordt niet aanbevolen omdat het schadelijk kan zijn voor je haar. Het is het beste om zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur te blijven.

Tip #5: Erfelijkheid en medische aandoeningen

Haarverlies kan erfelijk zijn en onze haartextuur en -dikte kunnen ook afhankelijk zijn van onze genen. Sommige medische aandoeningen kunnen ook haaruitval veroorzaken, zoals stress, ijzertekort, het gebruik van bepaalde medicijnen, hormonale stoornissen en auto-immuunziekten. Als je last hebt van overmatig haarverlies, overweeg dan om een arts te raadplegen voor een grondige controle om eventuele onderliggende medische aandoeningen uit te sluiten.

Tip #6: Kussensloop

De stof van je kussensloop kan een groot verschil maken voor de gezondheid van je haar. Zijden kussenslopen zijn zachter voor je haar vanwege het zachte en gladde oppervlak van het satijn. Het polijst je haar en vermindert haarbreuk, wat resulteert in minder gespleten haarpunten. Bovendien reguleert zijde de productie van talg, waardoor je haar vetvrij blijft.

Tip #7: Vermijd overmatig wassen van je haar

Je haar elke dag wassen kan de natuurlijke oliën wegnemen, waardoor het droog en breekbaar wordt. Overmatig wassen kan ook leiden tot een jeukende, geïrriteerde hoofdhuid. Probeer het wassen van je haar te beperken tot om de dag of om de paar dagen en gebruik een milde, sulfaatvrije shampoo. Je kunt ook co-wassen proberen, wat inhoudt dat je conditioner gebruikt om je haar te reinigen in plaats van shampoo.

Tip #8: Gebruik een haarmasker

Haarmaskers zijn een geweldige manier om je haar een boost van hydratatie en voeding te geven. Ze kunnen helpen bij het herstellen van beschadigingen en je haar zacht en zijdeachtig laten aanvoelen. Zoek naar een haarmasker dat ingrediënten bevat zoals keratine, kokosolie of avocado-olie, die je haar kunnen versterken en breuk kunnen voorkomen. Gebruik één keer per week een haarmasker voor het beste resultaat.

Tip #9: Haarbanden en accessoires

Strakke paardenstaarten of kapsels die spanning op de haarwortels zetten, kunnen breuk en schade veroorzaken. Gebruik haarbanden en accessoires die zacht zijn voor je haar en vermijd het gebruik van elastiekjes of iets dat aan je haar trekt. Gebruik liever een haarclip dan elastiekjes om je haar vast te binden en hoe groter de clip of klem, hoe beter!

Tip #10: Masseer je hoofdhuid

Het masseren van je hoofdhuid kan helpen om haargroei te stimuleren en de bloedstroom naar je haarfollikels te verbeteren. Het kan ook helpen om de natuurlijke oliën in je haar te verdelen, waardoor het er glanzend en gezond uitziet. Gebruik je vingertoppen om dagelijks enkele minuten zachtjes je hoofdhuid te masseren, of probeer een hoofdhuidmassagetool.

Tot slot, beschadigd haar kan een vervelend probleem zijn, maar het is niet onmogelijk om het te herstellen. Door deze 10 tips op te nemen in je haarverzorgingsroutine, kun je je beschadigde haar omzetten in weelderige lokken waar je trots op kunt zijn. Vergeet niet om je lichaam te voeden met een voedzaam dieet, gebruik zachte haarproducten, beperk het gebruik van warmte-styling en haarverf, en vermijd overmatig wassen van je haar. Overweeg ook om een zijden kussensloop te gebruiken, een haar masker eenmaal per week aan te brengen, zachte haarbanden en accessoires te gebruiken en je hoofdhuid te masseren om de haargroei te stimuleren.

Het is belangrijk om op te merken dat als je last hebt van overmatig haarverlies, het raadzaam is om een arts of dermatoloog te raadplegen voor een grondige controle. Zij kunnen helpen bij het vaststellen van de onderliggende oorzaak van je haarverlies en een geschikte behandeling aanbevelen.

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.