De Gulden Snede: Het Geheim voor een Mooi Gezicht

VIDEO:

We hebben allemaal de overdreven resultaten van injectables gezien, vaak in tabloids of op sociale media. Dikke lippen die lijken te botsen met de rest van het gezicht zijn slechts een voorbeeld. Dit zijn vaak resultaten van behandelingen die niet in balans zijn met de natuurlijke harmonie van het gezicht. Maar wat als ik je vertelde dat er een manier is om dit te voorkomen en consistent natuurlijke, evenwichtige resultaten te krijgen? Het antwoord ligt in de gulden snede.

Wat is de Gulden Snede?

Voor degenen die er niet bekend mee zijn, de gulden snede is een wiskundige verhouding die ongeveer 1,618 is. Deze verhouding is niet zomaar een willekeurig getal. Het is in feite een sleutel tot wat we als “natuurlijk mooi” beschouwen. Onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat baby’s instinctief langer naar gezichten kijken die in lijn zijn met deze verhouding. Fascinerend, toch?

De Universele Schoonheid van de Gulden Snede

We zien de gulden snede overal in de natuur terugkomen, zoals in de spiralen van schelpen.

Buiten het menselijk gezicht, is de gulden snede overal in de natuur te vinden, van de spiralen van schelpen tot de rangschikking van bladeren op planten. Architecten en kunstenaars, zoals Leonardo da Vinci, hebben deze verhouding ook gebruikt om meesterwerken te creëren die de tand des tijds hebben doorstaan, zoals blijkt uit zijn tekening van de ‘Vitruviusman‘, een studie van de ideale menselijke proporties waarin velen geloven dat de verhoudingen van de Gouden Snede zijn verwerkt.

De ‘Vitruviusman’ is een studie van ideale menselijke proporties door Leonardo da Vinci, waarvan velen geloven dat de verhoudingen van de Gulden Snede erin verwerkt zijn.

Toepassing op het Gezicht

Laten we dieper ingaan op hoe de Gulden Snede van toepassing kan zijn op verschillende delen van het gezicht met enkele voorbeelden:

  • Ogen: De ideale afstand tussen de ogen zou gelijk zijn aan de neusbreedte. De ogen zouden op ongeveer een derde van de afstand van de bovenkant van het voorhoofd tot de kin moeten liggen.
  • Neus: De lengte van de neus gedeeld door de breedte moet ongeveer gelijk zijn aan de Gulden Snede.
  • Lippen: De ideale verhouding van het volume in de lippen is 1:1,6, waarbij de onderlip iets volumineuzer is dan de bovenlip. Daarnaast is de breedte van de mond (wanneer gesloten) idealiter gelijk aan de afstand van het midden van een pupil tot de neusvleugel.
  • Kin en kaaklijn: De verhouding tussen de onderkant van de neus en de kin en het diepste punt van de bovenlip en de kin kan ook de Gulden Snede volgen voor een gebalanceerde verhouding.

Injectables, Celebrities en de Gulden Snede

Het is geen geheim dat veel celebrities esthetische behandelingen ondergaan. Wanneer deze correct worden uitgevoerd met respect voor de Gulden Snede, zijn de resultaten vaak prachtig en natuurlijk. Bella Hadid, bijvoorbeeld, wordt vaak geprezen voor haar symmetrische en harmonieuze gezichtskenmerken die deze verhoudingen weerspiegelen.

Echter, wanneer injectables worden gebruikt zonder acht te slaan op deze natuurlijke verhoudingen, zijn de resultaten vaak minder bevredigend. Lippen kunnen te vol lijken, wangen te prominent, of het voorhoofd onevenredig. Het gebruik van de Gulden Snede als gids kan dergelijke valkuilen vermijden.

Fotorechten: Instagram/@drjuliandesilva

De Gulden Snede als Gids, Met Behoud van Unieke Schoonheid

Het nastreven van esthetische perfectie door middel van de gulden snede betekent niet dat individuele kenmerken en eigenaardigheden worden geëlimineerd. Integendeel, het is een hulpmiddel dat goed getrainde artsen helpt om de unieke schoonheid van elke patiënt te versterken en te accentueren. Elk gezicht heeft zijn eigen charme, en terwijl de gulden snede kan dienen als een prachtige richtlijn, moet het einddoel altijd zijn om de natuurlijke en authentieke uitstraling van iedere persoon te behouden en te versterken.

Boek je consult en behandeling bij Doctor Contour Clinic in Antwerpen

Geïnspireerd door de tijdloze schoonheid van de Gulden Snede? Boek vandaag nog een consult bij onze clinic in Antwerpen en ontdek hoe we harmonieuze, natuurlijk ogende resultaten kunnen bereiken die perfect bij uw unieke gezicht passen. Laat uw schoonheid de tand des tijds doorstaan, net als de meesterwerken van da Vinci.

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.