Mijn Reis naar een Stralende Glimlach met Orthoclear’s Onzichtbare Beugels

Inleiding

Welkom bij deze blogpost (en video), waarin ik mijn persoonlijke ervaring met de onzichtbare beugels van Orthoclear deel. Als volwassene besluiten om een beugel te nemen, was een grote stap. In deze blog (en video) neem ik je mee in mijn behandelproces, van de eerste overwegingen tot het eindresultaat.

VIDEO:

Waarom ik gekozen heb voor (onzichtbare) beugels op volwassen leeftijd…

Als kind bleef ik tot een vrij hoge leeftijd nog duimzuigen, een gewoonte die als kind voor mij moeilijk af te leren was.
Ik weet nog dat mijn moeder altijd een heel vieze vloeistof op mijn duimen deed, die speciaal gemaakt was om duimzuigen af te leren. Zelfs dat hielp eigenlijk niet, aangezien ik het er altijd weer af zoog.
Helaas heeft dat duimzuigen tot op latere leeftijd dan voorzien, ervoor gezorgd dat een aantal tanden een beetje scheef zijn geworden. Ik had een lichte overbeet en vooral mijn twee ondertanden waren duidelijk scheef.

Waarom niet de traditionele metalen beugels?

Ik herinner me nog dat de traditionele metalen beugels een optie waren als tiener, maar dat de tandarts me zei dat dit zeker niet verplicht was. Toen ik de woorden ‘niet verplicht’ hoorde, liet ik het maar zo, waar ik nu natuurlijk wel spijt van heb!
Nu dacht ik wel altijd dat het, vanaf het moment dat ik volwassen was, te laat was voor beugels voor mij. Ik zag het ook niet echt zitten om als volwassene 1-2 jaar lang met metalen beugels rond te lopen…

Het ontdekken van Onzichtbare Beugels

Eerlijk gezegd wist ik heel lang niet dat ‘onzichtbare beugels,’ zoals die van Orthoclear, bestonden.
Het is pas toen ik er bij toeval over las op het internet dat ik dacht: “Wow, dit is echt waar ik naar op zoek was!” Er bestaat dus een alternatief om rechte tanden te krijgen op volwassen leeftijd zonder die lelijke metalen dingen te dragen.
Ik kwam direct bij Orthoclear terecht en maakte direct een afspraak voor een intakegesprek!

Mijn behandelingsproces

1. Intakegesprek bij de Smilestudio van Orthoclear + 3D-simulatie

Ik ging eerst langs bij de Smilestudio van Orthoclear voor een intakegesprek en een 3D-scan van mijn tanden.
Hierna werd er gekeken op basis van deze scan of Orthoclear wel geschikt zou zijn voor mij, en dat was het gelukkig wel.
Ik kreeg na ongeveer 2 weken een 3D-simulatie toegestuurd waar ik mijn tanden stap voor stap kon zien verschuiven tot het geplande eindresultaat.

3D-scan van mijn tanden bij Orthoclear’s Smile Studio in Rotterdam, Nederland.


3D-simulatie van mijn tanden vanuit verschillende hoeken, waarbij de verwachte veranderingen in positie over 12 beugels te zien zijn.

2. Ontvangen van de set met aligners en retainer

Hierna kreeg ik uiteindelijk mijn set met de aligners en retainer toegestuurd. Ik had initieel 12 setjes voor een periode van ongeveer 6 maanden.
Elk setje moest ik voor een periode van 2-3 weken aan een stuk dragen, telkens minstens 20-22 uur per dag.

3. IPR-bezoeken

Omdat er niet genoeg plaats was tussen mijn tanden, moest ik ook 3 keer naar de tandarts gaan voor IPR, ook wel interproximale reductie genoemd.
Dit houdt in dat er selectief een kleine hoeveelheid tandglazuur wordt verwijderd tussen aangrenzende tanden om extra ruimte te creëren voor het uitlijnen van de tanden.
Tijdens de orthodontische behandeling zijn er situaties waarin de tanden lichtelijk overvol of overlappend zijn. In dergelijke gevallen wordt IPR uitgevoerd om ruimte te maken, zodat de tanden goed uitgelijnd kunnen worden.
Orthoclear werkt samen met verschillende tandartsen in Nederland en ik ben naar een tandarts in Rotterdam gegaan.

4. Beëindigen van de behandeling?

Toen ik de 12de aligner had beëindigd, ben ik teruggegaan naar de Orthoclear Smilestudio om mijn tanden finaal te laten evalueren. Dit was toen in Tilburg.
Hier hebben we uiteindelijk besloten om voor een volgende set aligners te gaan om echt een perfect resultaat te hebben.
Mijn tanden waren nog niet optimaal recht en het gebeurt wel vaker dat mensen 2-3 volledige setjes nodig hebben om een optimaal resultaat te verkrijgen.
Op het moment van schrijven heb ik nog 2 aligners te gaan, alvorens ik mijn behandeling heb afgerond en mijn tanden zijn toch wel vrij mooi recht!

Mijn ervaring: Voor- en nadelen

Persoonlijke Voordelen

  • Ze zijn (bijna) onzichtbaar. Als je van dichtbij kijkt, dan zie je wel een soort van glanzende look over de tanden, maar voor de rest zie je er niets van. Je gaat er ook iets anders door praten, maar over het algemeen zijn ze veel onzichtbaarder dan traditionele metalen beugels!
  • Je kunt ze uitdoen voor sociale events.
  • Je kunt alles eten wat je wilt, aangezien je de beugels kunt uitdoen.


Persoonlijke Nadelen

  • Ik vond het soms wel een uitdaging om ze 20-22 uur per dag te dragen. Ik ben zelf iemand die best wel veel snackt overdag en eerder in veel kleine maaltijden eet dan in grote maar weinige maaltijden. Ik vond het dan ook moeilijk om ze genoeg te dragen in combinatie met veel snacken, aangezien je je tanden moet poetsen elke keer dat je iets hebt gegeten. Je kunt ook geen andere dranken dan water drinken als je de beugels in hebt.
  • Doordat je ze altijd moet uitdoen voor het eten, heb ik mijn beugels al twee keer in een restaurant vergeten toen ik ze in een servet had laten liggen. Ik heb gemerkt dat je ze op die manier wel snel verliest! Dus opgelet als je uit eten gaat en je even denkt ze in een servet te steken. Orthoclear geeft je overigens ook een bijbehorend doosje waar je je beugels in kunt bewaren, dus ik zou deze zeker aanraden te gebruiken zodat dit je zeker niet overkomt!

Prijs van Orthoclear beugels

Het voordeel van Orthoclear is dat het vaak iets goedkoper is dan andere merken van onzichtbare beugels. Zo is het minder duur dan het bekendere merk Invisalign. Bovendien biedt Orthoclear je ook de mogelijkheid om per maand af te betalen, zodat je niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te leggen. Ze zijn ook vrij transparant met hun prijzen; hiervoor kun je een kijkje nemen op hun website.

DISCLAIMER:
Deze blogpost over onzichtbare beugels is bedoeld voor informatieve doeleinden en moet niet worden beschouwd als professioneel tandheelkundig advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde tandarts of orthodontist voor advies en behandelingen die specifiek op uw behoeften zijn afgestemd.

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.