Vergelijking van Bilvergroting: Niet-chirurgisch (Fillers) vs. Chirurgische Ingrepen (BBL, implantaten)

Inleiding

In de afgelopen jaren is de wens naar vollere en rondere billen sterk toegenomen, waardoor veel mensen verschillende methoden voor bilvergroting zijn gaan verkennen. Twee opties hebben zich als populaire keuzes ontwikkeld: niet-chirurgische procedures met fillers en traditionele chirurgische vergrotingsprocedures. In deze blogpost gaan we dieper in op beide methoden, waarbij we hun voordelen, overwegingen en potentiële risico’s belichten om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

De Opties Begrijpen

1. Chirurgische Ingrepen (BBL, Bilimplantaten)

Chirurgische bilvergroting omvat technieken zoals vetoverdracht, bilimplantaten of een Brazilian Butt Lift (BBL). Deze methoden zijn invasief maar staan bekend om het leveren van substantiële en langdurige resultaten. De chirurgische route is ideaal als je overtollig vet van andere gebieden, zoals de taille, wilt verwijderen en het wilt herpositioneren om de billen te vergroten, wat een dubbel voordeel biedt van contourverbetering. Bovendien, als je op zoek bent naar meer significante vergrotingen, bieden chirurgische opties dramatische verbeteringen in grootte en vorm die niet-chirurgische methoden mogelijk niet kunnen leveren.

Voordelen van Chirurgische Bilvergroting:

 • Dubbele Voordelen: Bij een Brazilian Butt Lift (BBL) omvat de procedure liposuctie, waarbij ongewenst vet van andere gebieden zoals de taille, buik of dijen wordt verwijderd en naar de billen wordt getransfereerd voor vergroting. Op deze manier kun je een algeheel verbeterd figuur bereiken.
 • Langdurige Resultaten: Hoewel een deel van het getransplanteerde vet door het lichaam kan worden geabsorbeerd, zorgt het vet dat overleeft voor een blijvende vergroting, waardoor de resultaten duurzamer zijn in vergelijking met niet-chirurgische opties.
 • Significante Vergrotingen: Chirurgische procedures maken substantiële veranderingen in vorm en grootte mogelijk, waardoor ze ideaal zijn voor degenen die op zoek zijn naar meer dramatische verbeteringen.

Nadelen van Chirurgische Bilvergroting:

 • Hersteltijd: Vereist aanzienlijke hersteltijd. Patiënten moeten meestal minstens twee weken vrij nemen van werk en tijdens deze periode vermijden direct op hun billen te zitten. Volledig herstel, inclusief hervatting van zware activiteiten en sporten, kan zes tot acht weken duren.
 • Chirurgische Risico’s: Omvat risico’s verbonden aan anesthesie en mogelijke complicaties zoals infectie of asymmetrie. Het is belangrijk op te merken dat de BBL een hogere sterftecijfer heeft in vergelijking met andere cosmetische ingrepen, met studies die een geschatte sterftecijfer van ongeveer 1 op 3.000 aangeven vanwege het risico op vetembolie.
  Daarom is het essentieel om voor deze ingreep een gekwalificeerde plastisch chirurg in eigen land te kiezen om ernstige complicaties te vermijden. Met uitgebreide ervaring in plastische chirurgie kan esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere van Doctor Contour Clinic je doorverwijzen naar de juiste chirurg. Bekijk ook de blogpost en video over ‘Hoe je de juiste plastisch chirurg kiest’ hier.
 • Afhankelijk van Lichaamsvet: Voor een Brazilian Butt Lift hebben kandidaten voldoende lichaamsvet nodig voor vetoverdracht, wat de opties beperkt voor zeer slanke individuen. Dit is geen probleem voor bilimplantaten, die niet afhankelijk zijn van lichaamsvet.

2. Niet-Chirurgische Ingrepen met Fillers

Niet-chirurgische bilvergroting maakt gebruik van hyaluronzuur (HA) fillers en/of poly-L-melkzuur (PLLA) fillers, zoals Sculptra of Lanluma, om volume en contour te verbeteren. Deze methode is minder invasief en biedt een snel herstel. Het is ideaal als je op zoek bent naar subtiele en natuurlijk ogende verbeteringen en het zal je zeker geen Kim Kardashian billen geven. Daarnaast kunnen deze fillers ook worden gebruikt omhip dips‘ op te vullen en, in sommige gevallen, cellulite te behandelen.

Voordelen van Niet-Chirurgische Bilvergroting:

 • Minimaal Invasief: De procedure vereist geen operatie, dus er is geen algemene anesthesie nodig (alleen lokale anesthesie). Het kan in de kliniek worden gedaan in minder dan een uur, en je kunt je normale activiteiten hervatten zonder enige hersteltijd.
 • Geleidelijke Resultaten: Hoewel HA-fillers directe verbeteringen bieden, kunnen PLLA-fillers zoals Sculptra enkele weken nodig hebben om resultaten te laten zien. Deze geleidelijke verbetering kan voordelig zijn, omdat het een meer natuurlijke overgang mogelijk maakt zonder plotselinge veranderingen.
 • Langdurige Resultaten: Hoewel de resultaten niet permanent zijn, kunnen ze toch tot 2-5 jaar meegaan, afhankelijk van het type filler.
 • Veelzijdige Toepassingen: Kan ook worden gebruikt om heupdipjes op te vullen en soms om cellulite te behandelen.
 • Ideaal voor Subtiele Verbeteringen: Deze optie is perfect als je op zoek bent naar subtiele en natuurlijke verbeteringen in contour en volume.
 • Minder Risico’s: In vergelijking met chirurgische procedures, brengen fillers minder risico’s met zich mee, zoals het vermijden van complicaties die gepaard gaan met anesthesie en chirurgie.

Nadelen van Niet-Chirurgische Bilvergroting:

 • Tijdelijke Resultaten: De effecten duren 2-5 jaar en vereisen periodieke touch-ups, wat de procedure op lange termijn iets duurder kan maken.
 • Beperkte Verbetering: Biedt mogelijk niet zo dramatische veranderingen als chirurgische opties.

Welke Moet Je Kiezen?

De keuze tussen niet-chirurgische en chirurgische procedures hangt af van je doelen, levensstijl en voorkeuren.

 • Gewenst Resultaat: Als je op zoek bent naar een subtiele verbetering of een lage risicotolerantie hebt, overweeg dan fillers. Voor meer dramatische veranderingen is chirurgie mogelijk beter.
 • Hersteltijd: Beoordeel je vermogen om tijd vrij te nemen voor chirurgisch herstel versus minimale hersteltijd met fillers.
 • Budget: Chirurgische opties hebben vaak hogere aanvangskosten, terwijl niet-chirurgische procedures periodiek onderhoud kunnen vereisen.
 • Risicotolerantie: Wees je bewust van de mogelijke risico’s en raadpleeg professionals om de beste aanpak voor jou te begrijpen.

Conclusie

Zowel niet-chirurgische fillers als chirurgische procedures bieden haalbare opties voor het verbeteren van de billen. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener om te begrijpen welke aanpak het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften en esthetische doelen. Een grondige evaluatie zal zorgen voor een veilig en bevredigend resultaat, zodat je met vertrouwen het gewenste uiterlijk kunt bereiken.

Voor degenen die niet-chirurgische opties overwegen, kun je terecht bij esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere van Doctor Contour Clinic. Hoewel Dr. Detollenaere gespecialiseerd is in niet-chirurgische fillers, kan ze je doorverwijzen naar de juiste chirurg als je een operatie overweegt of als wordt vastgesteld dat een operatie een betere optie voor je is.

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.