Hoe Mannen Fillers Kunnen Gebruiken om een Mannelijker Gezicht te Verkrijgen

Mannen die meer mannelijke gelaatstrekken willen, hebben nu verschillende niet-chirurgische opties. Het is makkelijker dan ooit om de gewenste resultaten te bereiken zonder operaties. Veel mensen denken dat spierontspanners, zoals Botox, en fillers alleen voor vrouwen zijn en dat mannen hierdoor vrouwelijker zullen lijken. Dit klopt echter niet. Deze behandelingen kunnen juist gebruikt worden om mannelijke kenmerken te versterken en te benadrukken, voor een meer gedefinieerd en mannelijk uiterlijk.

Bij Doctor Contour Clinic in Antwerpen, België, is Dr. Kim Detollenaere gespecialiseerd in deze geavanceerde technieken om u te helpen uw gewenste uiterlijk te bereiken.

Wat Kenmerkt een Mannelijk Gezicht?

Onderzoek toont aan dat mannelijke en vrouwelijke schedels duidelijke verschillen vertonen. Mannelijke schedels zijn over het algemeen groter en minder rond, met meer opvallende kenmerken in het midden van het gezicht en een vierkantere kaaklijn. Terwijl vrouwen de neiging hebben zachtere jukbeenderen en een puntigere kin te hebben, vertonen mannen vaak een sterkere kaaklijn, een hoekige neus en een zwaardere wenkbrauw. Deze kenmerken zorgen voor een meer typisch mannelijk uiterlijk.

Bron: Juniordentist.com

Belangrijkste Kenmerken van een Mannelijk Gezicht

Voordat we niet-chirurgische behandelingen voor een mannelijker gezicht bespreken, is het belangrijk om te weten welke kenmerken een mannelijk uiterlijk bepalen.

De Wenkbrauw

De mannelijke wenkbrauw lijkt meestal vlakker en buigt niet zijdelings zoals een vrouwelijke wenkbrauw. Deze vlakheid creëert een zwaarder bovenste ooglid, wat vaak wordt gezien als een zeer aantrekkelijk kenmerk bij mannen.

Het Middengezicht

Mannen en vrouwen leggen verschillende accenten op hun middengezicht. Vrouwen streven vaak naar volheid en rondheid, terwijl mannen op zoek zijn naar hoekige definitie. Deze beenderige definitie draagt bij aan de mannelijke uitstraling en geeft het middengezicht een scherpere, meer gestructureerde verschijning.

De Neus en Lippen

Een mannelijke neus heeft vaak een sterk profiel, gekenmerkt door een uitgesproken neusbrug en een uitstekende neustip. Terwijl de onderlip bij beide geslachten relatief gelijk is, is de mannelijke bovenlip meestal langer en vlakker, wat bijdraagt aan een duidelijk mannelijk uiterlijk.

De Kaaklijn

Een sterke, hoekige kaaklijn en een prominente kin zijn kenmerkende eigenschappen van een mannelijk gezicht.

Niet-chirurgische Gezichtsvermannelijking

Ieder gezicht is anders, dus er is geen standaardaanpak voor gezichtsvermannelijking. Het doel is om een evenwichtig uiterlijk te creëren dat past bij wat de patiënt wil. Hier zijn enkele effectieve niet-chirurgische behandelingen:

Middengezicht en Jukbeenderen

Het toevoegen van volume met fillers is essentieel voor het verbeteren van definitie in het middengezicht. In tegenstelling tot vrouwelijke jukbeenderen, die gevuld worden voor rondheid en breedte, worden mannelijke jukbeenderen gevuld om hoekigheid en structuur te verbeteren. Dikkere fillers met robuuste liftkracht worden vaak gebruikt om de gewenste definitie te bereiken.

Liquid Rhinoplasty (of niet-chirurgische neuscorrectie)

Een liquid rhinoplasty kan een mannelijke neus creëren door kleine hobbels aan te pakken, de profielsterkte te verbeteren en de neustip te definiëren. Deze ingreep biedt directe resultaten met minimale hersteltijd.

Lippen

Bij het verbeteren van mannelijke lippen is subtiliteit de sleutel. Te veel volume toevoegen kan er onnatuurlijk of vrouwelijk uitzien. In plaats daarvan kan een subtiele vergroting die bestaande kenmerken verbetert een natuurlijke, mannelijke uitstraling creëren.

Kaaklijn

Het creëren van een mannelijke kaaklijn vereist een uitgebreide benadering. Strategisch geplaatste fillers kunnen een goed gedefinieerde kaaklijn en een uitstekende kin creëren. Deze benadering biedt directe resultaten en verbetert het mannelijke uiterlijk aanzienlijk.

Conclusie

Niet-chirurgische ingrepen kunnen worden aangepast aan individuele behoeften en voorkeuren. Behandelingen kunnen in fasen of in één keer worden uitgevoerd, afhankelijk van het comfort en budget van de patiënt. Het combineren van meerdere ingrepen levert vaak de beste resultaten op, wat zorgt voor een meer gedefinieerd en langdurig mannelijk uiterlijk.

Als u geïnteresseerd bent in niet-chirurgische gezichtsvermannelijking, plan dan een consult met Dr. Kim Detollenaere bij Doctor Contour Clinic in Antwerpen, België. Dr. Detollenaere is gespecialiseerd in het helpen van patiënten om een meer evenwichtig en mannelijk uiterlijk te bereiken door middel van geavanceerde, niet-chirurgische technieken.

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.