Mijn Miss België ervaring: DEEL 2 (de provinciale finale)

Spijtig genoeg konden de mensen die mijn avontuur van Miss België volgden op Facebook niet allemaal komen kijken naar de grote show in De Panne en zijn dus niet echt geüpdatet over wat er allemaal nu gebeurd is die bewuste avond. Hier een uitgebreide blogpost hierover met een hele reeks foto’s (zie hieronder).

Na 2 volle repetitiedagen, wat tamelijk vermoeiend was, begon de show.

Ik wist dat de meerderheid van de meisjes vrij snel geëlimineerd gingen worden tijdens de show en ik was tamelijk bang hiervoor. Ik zou het echt zonde vinden om de hele show niet gedaan te mogen hebben waar ik zo lang voor had gewerkt.

Dus de show begon en we deden onze dansjes en een defilé in avondjurk, daarna werd de top van elke provincie aangekondigd! Spannend… Ik hoorde mijn naam tamelijk snel… Yes, wat een opluchting!! ? Dat betekende al veel en ik was dan ook heel bij dat ik erbij was, aangezien al veel knappe meisjes de show moesten verlaten.

Hierna ging de show verder voor de TOP en moest ik al snel mijn persoonlijke act doen van maximum 1 minuut. Ik heb niet echt een uitgesproken talent voor zingen of dansen, maar heb wel al prijzen gewonnen in het verleden voor het spreken voor een publiek en acteren, dus dat was dan ook mijn persoonlijke act. Het was tamelijk zenuwslopend om te spreken voor 1000 personen, maar uiteindelijk ging alles wel goed. Na de persoonlijke act was er een andere zenuwslopend deel: de bikinironde met de vragenronde. Ooooh the question round.. Ik weet wel hoe ik mezelf verbaal moet uitdrukken maar wanneer zenuwen de overhand nemen, kan ik ineens veranderen van vlot zijn naar stotteren. Uiteindelijk ging alles goed, ook al hoopte ik een iets minder banale vraag te krijgen. Maakt intelligentie wel iets uit in deze verkiezingen?

Dat was het. De show was gedaan en ik was tevreden. Ik had alles van mezelf gegeven, niet alleen in de periode voor de show maar ook tijdens de show. Nu was het gewoon wachten op het verdict…

Daar was het kroningsdefilé… Wel uiteindelijk ben ik Miss Antwerpen niet geworden, die eer was aan Angeline Flor Pua, wat zeker verdiend was.

Het eindresultaat voor mij? Ik ben in de top 30 geraakt voor heel Vlaanderen wat natuurlijk ook wel al iets is om trots op te zijn, maar helaas kan ik mezelf geen finaliste voor Miss België noemen. ? Ik was wel wat teleurgesteld aangezien ik  daar wel naartoe had gewerkt, maar uiteindelijk is het niet zo heel erg. Een provinciale finaliste zijn was al heel hectisch en tijdsrovend, maar dat ging nog aangezien ik vakantie had, maar een nationale finaliste zijn is nog zoveel meer en hoe ging ik dat combineren met mijn studies? Daarnaast vindt de finale van Miss België plaats op 13 januari, wat in het midden van mijn examenperiode valt. ? Uiteindelijk misschien toch een goede uitkomst voor mij.

(En ja, het is wel waar wat de geruchten vertellen… De selectiecriteria verloopt niet altijd heel eerlijk, als ik dat mag zeggen.. Hoe dan ook, het is een hele toffe ervaring!)

En je weet wat ze zeggen… Wanneer sommige deuren sluiten, gaan er andere open… En ja inderdaad, een andere grote deur ging wel heel snel voor mij open, maar ik laat jullie allemaal nog met wat nieuwsgierigheid zitten voor ik dit bekendmaak. Stay tuned voor updates! ?

 

 

DSC_6931-2DSC_6939

NCF_8983

Openingsdans met alle kandidaten voor Vlaanderen voor Miss België. Elke provincie is gekleed in een specifieke kleur, wat een kleurrijk resultaat geeft op het podium. De kleur voor Antwerpen was Fuchsia.

NCF_9139

Presentatie in galajurk van Atelier Exc. Tamelijk enthousiast… ?

NCF_9275

Na de eliminatieronde, kon de top van elke provincie hun persoonlijke act doen. Het was een triestig verhaal wat ik aan het vertellen was, vandaar mijn gezicht. :p

DSC_1144DSC_1146

Bikini ronde voor de TOP.

 

DSC_1534-2

De kroningsdefilé. Spijtig genoeg kan ik geen foto tonen met mij en de kroon, haha. :p

ABOUT ME

Hi there! I am Dr. Kim Detollenaere, aesthetic doctor and owner of 'Doctor Contour' aesthetic guide and clinic. I have been a content creator for several years, next to my busy medical life. Get to know more about me on Instagram, Youtube or check out the 'About me' page on this blog for more info!

Subscribe to our newsletter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Book Now for Expert Aesthetic Services in Antwerp | Doctor Contour

Unlock your confidence with expert aesthetic services in Antwerp. Book now for BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.

Scroll to Top
Receive the latest news

Subscribe To Our Newsletter

Get notified about new articles