Een dag in de Belgische Haspengouw bloesems

Onze geest heeft een pauze nodig van al het werk dat we er elke week doorheen jagen. Dus besloot ik mezelf een pauze te gunnen en een bezoek te plannen aan een bestemming die zowel de ogen als de ziel aanspreekt. Ik vond het zo leuk om te wandelen tussen de adembenemende bloemenvelden dat ik besloot mijn ervaring te delen.

Ja, ik heb het over een van de mooiste landschappen van België, de Haspengouw bloesemroute. Als je naar Vlaanderen in Zuid-Limburg wandelt, vind je prachtige glooiende heuvels, fruitbomen en velden versierd met bloesems.

Het landschap is niets minder dan betoverend. Het platteland herbergt ongelooflijke abdijen, kastelen en boomgaarden waar toeristen kunnen genieten van de schoonheid van de Belgische landschappen.

Laten we dieper ingaan op de details van de Belgische bloesems.

 

Ideale Tijd om de Haspengouw Bloesems te Bezoeken

Om het meeste uit je bezoek te halen, plan je trip dan rond april. De kersenbomen beginnen eind maart te bloeien, terwijl de appel- en perenbloesems begin april beginnen te groeien. Als je dus de Haspengouw bloesemroute op zijn best wilt zien, bezoek het dan in midden april. Dat is wanneer de bloemen volledig in bloei staan. Dan vind je de roze, gele en witte bloemen verspreid over de boomgaarden. Klinkt hemels, nietwaar?

De geur, het aangename weer en de exotische uitzichten verleidden mij. Hoe kon ik vertrekken zonder wat mooie foto’s te maken? Dus, ik haalde mijn camera tevoorschijn en ving het onvergetelijke moment in mijn camera.

Staande in het midden van de bomen, omringd door de witte bloesems, heb ik me nog nooit zo gelukkig, ontspannen en sereen gevoeld.

Haal het beste uit je bezoek aan de Haspengouwse bloesems

Er zijn verschillende manieren om door de bloeiende boomgaarden te trekken. Als je geen haast hebt, is de beste manier om van het prachtige uitzicht te genieten te voet door het bos te wandelen. Het kan echter vermoeiend zijn, dus je kunt ook op de fiets of motorfiets springen om rond te rijden op de paden. Beter nog, ga naar Bilzen en stap op een elektrische golfkar om het platteland naar hartelust te verkennen.

Bovendien kun je deelnemen aan verschillende evenementen en festiviteiten die door Limburgers zijn opgezet. Enkele van de meest vermakelijke activiteiten zijn:

  • De bloesemlounge.
  • Bezoek aan een fruitboerderij en fruitveiling.
  • Tourgidsen.
  • Romantische avondwandelingen bij kaarslicht.
  • Gezinspicknick.
  • Leuke fruitige schattenjacht rond kastelen voor kinderen.

Je kunt deelnemen aan deze leuke activiteiten om het beste uit je bezoek aan de Haspengouwse bloesems te halen.

Stel je voor dat je hand in hand loopt met je geliefde te midden van de boomgaard, omringd door met bloemen bloeiende bomen bij kaarslicht. Het is allemaal zo dromerig. In april kun je elke woensdag- en vrijdagavond genieten van een wandeling in het midden van de met kaarsen verlichte velden. De avondwandelingen beginnen om 19.30 uur, dus als je je date mee wilt nemen op een romantische excursie, is dat de ideale tijd om erheen te gaan.

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.