Is er meer aan pathologie dan autopsies? Bekijk mijn vlog om erachter te komen.

Heb je te veel naar Dr G, CSI of Bones gekeken? Als je je afvraagt wat een patholoog doet, krijg je het antwoord in mijn informatieve vlog over deze medische discipline en wat er van je wordt verwacht als patholoog.

 

VIDEO (Engels gesproken):

 

Vaak verwarren mensen pathologie met autopsies uitvoeren. In werkelijkheid is er veel meer aan pathologie dan dat. Helaas komen de meeste van deze misvattingen uit tv-shows zoals Dr. Gee, die een verkeerd beeld schetsen van wat het inhoudt om patholoog te zijn.

Dus, ik heb die verwarring voor je opgehelderd en een video gemaakt op basis van mijn stage-ervaring in anapath (anatomische pathologie) als student geneeskunde.

In deze video heb ik het gehad over wat pathologie is. Om je een overzicht te geven, het is de studie van ziekten om artsen te helpen de ziekte nauwkeurig te diagnosticeren en een juiste behandelplan op te stellen.

Een interessant feit is dat de analyse niet plaatsvindt in een donkere kamer; de pathologen analyseren de ziekte in een helder labo (minus de hoofdlamp).

Wil je meer weten en een kijkje nemen in een pathologielabo om te weten wat er daar gebeurt? Bekijk mijn video en leer interessante feiten en essentiële informatie. Vergeet niet om een reactie achter te laten als je vragen hebt.

Ik zal meer medische video’s blijven plaatsen, dus blijf op de hoogte als je een kijkje wilt nemen in het leven van een student geneeskunde om meer te weten te komen over de medische wereld.

Ook een speciale dank aan professor dr. Ramses Forsyth, hoofd van de afdeling anatomo-pathologie van UZ Brussel, voor het toestaan ??dat ik kon filmen in het pathologielabo en voor het geven van een rondleiding.

OVER MIJ

Hallo daar! Mijn naam is Kim Detollenaere, esthetisch arts en eigenaar van 'Doctor Contour' esthetische gids & clinic (in Antwerpen, België). Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de 'Over mij' pagina op deze blog, Instagram, Youtube en mijn andere sociale media kanalen!

Subscribe to our newsletter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek Nu voor Deskundige Esthetische Diensten in Antwerpen | Doctor Contour

Ontgrendel je zelfvertrouwen met deskundige esthetische diensten in Antwerpen. Boek nu voor BTX, fillers, biostimulatoren, lipolyse, PRP, and draadjeslift at Doctor Contour.
Scroll naar boven
Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen.